Cursuspresentatie geupdate

27 december 2018

Zojuist (27 december 2018) is er een update geplaatst van de cursuspresentatie, handouts, notitiepagina’s en toetsformulier. Deze update volgt de Amerikaanse wijzigingen, en verschilt niet veel met de vorige versie:
De begeleidende tekst is actiever geschreven en er is een extra dia toegevoegd m.b.t. het aanleggen van het tourniquet. De Amerikaanse demonstratiefilmpjes van het tourniquet en de wound packing worden uit de presentatie gehaald.

Alle instructeurs worden verzocht vanaf heden deze vernieuwde documenten te gebruiken. Ze zijn te vinden op: www.stopdebloedingredeenleven.nl/voor-instructeurs.

Hiernaast zal ook de gebruikershandleiding voor de SOFTT worden toegevoegd (volgt nog) aan de instructeursdocumenten op de website. In de cursus worden 3 tourniquets als bewezen effectief genoemd en er wordt geoefend met de C.A.T.  Natuurlijk kan men naast de C.A.T. ook oefenen met bijv. de SOFTT. In tegenstelling tot met de C.A.T., kan een SOFTT niet met 1 hand aangelegd worden en is dus minder handig bij zelfhulp.