Engelse cursus Stop de bloeding – red een leven

16 mei 2019

Vanaf heden is het voor instructeurs opgeleid in Nederland, mogelijk om de basiscursus ook in het Engels te geven. Voor in internationale bedrijven in Nederland bijvoorbeeld. Of als je over de grens wil doceren.

De Engelse cursus geven kan aan de hand van de presentatie en andere documenten van de Bleeding-control course (Bcon) uit de Verenigde Staten. Geeraedst is zelf opgeleid in Amerika en kreeg toestemming om de presentatie van de Bcon ook aan Nederlandse instructeurs beschikbaar te stellen. In de Bcon zitten enkele kleine verschillen met de Nederlandse Stop de bloeding – red een leven cursus, welke worden toegelicht in het instructeursdocument. Tevens zijn het bewijs van deelname en toetsingsformulier naar het Engels vertaald.

In het kader van de (inter)nationale Stop de bloeding maand wordt er vandaag door VUmc Academie een gratis Engelstalige cursus verzorgd voor geïnteresseerde instructeurs.

Instructeurs die aan de slag willen met de Engelstalige cursus, kunnen deze hier downloaden (zie ook op pagina ‘voor instructeurs’).