Perspresentatie regio Groningen

2 april 2019

De traumachirurgie van UMCG en het Wenckebach instituut hebben een perspresentatie voor de cursus Stop de bloeding – red een leven georganiseerd in Groningen. Traumachirurg Roderick Wouters hield een mooie presentatie en ook traumachirurg Vincent Stirler is betrokken.

Hieruit is het volgende nieuwsbericht ontstaan: https://www.rtvnoord.nl/nieuws/206494/Kunnen-omstanders-van-een-aanslag-zoals-in-Utrecht-straks-levens-redden

Een greep uit het artikel: “De initiatiefnemers van een training waarbij je leert een levensbedreigende bloeding te stoppen noemden vorig jaar de dreiging van zulke aanslagen als belangrijkste reden om de training op te zetten. Vorige week in Utrecht was het raak: Gökmen T. doodde en verwondde passagiers in een sneltram.
Bij dit soort gebeurtenissen komt de eerste medische hulp op omstanders aan. Het opleidingsinstituut van het UMCG en het Acute Zorg Netwerk Noord-Nederland willen daarom dat iedereen weet hoe ze een slachtoffer met een grote bloeding kunnen helpen. In de training ‘Stop de bloeding-red een leven’ leren ze dat.”