Samenwerking met Nationale Politie en Politie Academie

21 februari 2020

Stop de bloeding – red een leven maakt samen met de Nationale Politie en de Politie Academie onderwijsmateriaal voor eerste hulp door politie bij levensbedreigend (catastrofaal) bloedverlies. Komend jaar zullen circa 35.000 huidige en nieuwe politieagenten de training volgen.

 

Reeds eerder werd bericht dat alle actieve politieagenten getraind gaan worden in het aanleggen van een tourniquet. Klik hier

Binnen een samenwerking maakte Stop de bloeding – red een leven maakte in 2017 al onderwijsmateriaal voor de Politie Academie. Klik hier

Nu in 2020, samen met de Nationale Politie en de Politie Academie maakte Stop de bloeding – red een leven het onderwijsmateriaal voor eerste hulp door politie bij catastrofaal bloedverlies. Komend jaar zullen circa 35.000 huidige en nieuwe politieagenten de training volgen. Voor de  training is twee uur ingepland met ruime gelegenheid om te oefenen (zelfhulp, maatjeshulp, burgerhulp).

Na het volgen van de training krijgen de deelnemers een tourniquet uitgereikt die vanaf dan onderdeel uitmaakt van het operationele uniform.

Samenwerking met Nationale Politie en Politie Academie SDBREL